4 συμβουλές για ένα επιτυχημένο ραδιοφωνικό σποτ.

separator

Δημιουργώντας ένα επιτυχημένο ραδιοφωνικό διαφημιστικό.

Κατακτήστε την προσοχή του ακροατή σας με ένα επιτυχημένο ραδιοφωνικό σποτ. Οι διαφημίσεις είναι ένα πολύ χρήσιμο μέσο για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς για να λαμβάνουν απολαβές, αλλά πρέπει να είναι καλές για να προσελκύσουν μελλοντικούς διαφημιστές ή χορηγούς. Κατακτήστε την προσοχή του ακροατή σας με ένα επιτυχημένο ραδιοφωνικό διαφημιστικό. Κινητοποιήστε και πείστε το κοινό σας να αναλάβει δράση με ισχυρές λέξεις, μελωδικά τραγουδάκια και περισσότερες χρήσιμες συμβουλές.

 

Προσοχή!

Με ένα ραδιοφωνικό σποτ είναι σημαντικό να τραβήξετε την προσοχή του ακροατή σας μέσα στα πρώτα λίγα δευτερόλεπτα. Οι άνθρωποι τείνουν να αποσυντονίζονται κατά τη διάρκεια των διακοπών για διαφημίσεις, φτιάχνοντας έναν καφέ ή έχοντας μια συζήτηση με έναν φίλο.

Πάρτε για παράδειγμα το YouTube. Τα περισσότερα από τα διαφημιστικά τους είναι παραλείψιμα μετά από 5 δευτερόλεπτα, αλλά αυτό δίνει αρκετό χρόνο στους διαφημιστές για να τραβήξουν την προσοχή σας.

Τραβήξτε την προσοχή του ακροατή σας με ένα δυνατό εναρκτήριο που πηγαίνει κατευθείαν στο θέμα. Είτε αυτό είναι ένα αστείο στόρι ή που κόβει την ανάσα. Ένας διάλογος μπορεί να δουλέψει επίσης, αλλά προσέξτε να μην είναι πολύ μεγάλος και κουραστικός!

  1. Ποιο είναι το κοινός σας;

Όταν κάνετε ένα ραδιοφωνικό διαφημιστικό, είναι σημαντικό να θυμάστε ποιος είναι ο ιδανικός σας ακροατής. Για παράδειγμα, αν ο τυπικός σας ακροατής είναι άνω των 50, τότε πιθανόν να μη θέλετε να διαφημίζετε το προιόν σας με μουσική υπόκρουση απο μια νέα επιτυχία ενός pop καλλιτέχνη.

  1. Πολύ πληροφορία η λιγότερη;

Αυτό μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικό και στις ραδιοφωνικές διαφημίσεις. Για παράδειγμα, αν η ραδιοφωνική διαφήμισή σας είναι μια καμπάνια για οδική ασφάλεια, δεν χρειάζεστε μια φωνή μέχρι το τέλος του σποτ.

Μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό να έχετε ήχους του τροχαίου ατυχήματος εκφωνώντας μερικές μόνο προτάσεις με την διεύθυνση της ιστοσελίδας της καμπάνιας και ίσως έναν αριθμό τηλεφώνου των έκτακτων αναγκών.

 

  1. Συναισθηματική ανταπόκριση

Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως θα πρέπει να κάνετε τα πάντα για να συγκινούν τα γουστα του ακροατή σας. Αντίθετα, ένα συναισθηματικό ύφος στο αυτί του ακροατή μπορεί να είναι το κύριο στοιχείο για μερικές διαφημίσεις.

Μπορείτε να έχετε ένα στύλ που αποτυπώνει τέλεια το συναίσθημα μιας διαφήμισης, είτε είναι θλιμμένο, ενθουσιώδες ή σοβαρό, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που πραγματικά ακούν τη διαφήμισή σας.

Η χαρούμενη ατμόσφαιρα μπορεί να κάνει ακόμα και τον πιο γκρινιάρη άνθρωπο να τραγουδήσει! Μπορείτε να μεταφέρετε οποιοδήποτε συναίσθημα, είτε αυτό είναι χαρά, θυμός, φόβος ή ακόμα και λύπη.

Κρατήστε τις διαφημίσεις σας στοχευμένες προς το κοινό σας και στις πληροφορίες που έχετε για αυτό. Αυτό είναι ένας λόγος για τον οποίο η έρευνα για το ακροατήριο σας είναι τόσο σημαντική.

 

  1. Δοκιμάστε και Ξαναδοκιμάστε

Μη φοβάστε να κάνετε λάθη. Η πρώτη σας ραδιοφωνική διαφήμιση μπορεί να μην είναι το καλύτερο πράγμα που έχετε δημιουργήσει ποτέ, αλλά θα βελτιωθείτε με την πρακτική. Η μάθηση διαφορετικών τεχνικών μάρκετινγκ, ποια συναισθηματική ανταπόκριση να ακολουθήσετε, και η μάθηση περισσότερων πραγμάτων για το κοινό σας μπορεί να σας βοηθήσει να τραβήξετε την προσοχή τους.

Αν είστε ανάμεσα σε διαφορετικές διαφημίσεις, δοκιμάστε το τεστ A/B. Τρέξτε δύο διαφορετικές διαφημίσεις με διαφορετικά θέματα και μηνύματα. Παρακολουθήστε ποια διαφήμιση ήταν πιο επιτυχημένη και βασιστείτε σε αυτό. Διαφορετικά, ψάξτε για να δείτε τι κάνουν σωστά άλλοι.